Vin fiert – o cana de vin fiert aromata este binevenita in perioadele geroase de iarna. Puteti face diverse combinatii: impreuna cu scortisoara, care este nelipsita, puteti adauga bucati de mere, cuisoare sau boabe de piper.
Vin fiert
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 500 ml vin rosu
- 4-5 lingurite de zahar
- 4-5 felii de portocala
- 1 bat scortisoara
- 1-2 stelute de anason
Mod de preparare
- Turnam vinul intr-o oala si il punem la fiert. Oala nu trebuie sa fie plina pana sus, trebuie sa lasam 3-4 degete goala, ca sa nu riscam sa ne dea pe foc.
- Adaugam zaharul, batul de scortisoara pe care il rupem in bucati mai mici si cateva felii de portocala. Optional puteti adauga si 1 sau 2 stelute de anason.
- Lasam la fiert pana ce incepe sa se umfle.
- Se serveste cald.