Tzatziki – este un preparat specific grecilor, care nu lipseste de pe nici o masa a acestora. Este un sos cremos si racoritor cu smantana, iaurt si castravete, perfect langa o friptura de pui, porc sau langa specificile lor frigarui Souvlaki.
Tzatziki
Timp de pregatire
Timp total
Ingrediente
- 1 castravete lung
- 100 ml smantana
- 100 ml iaurt grecesc
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet
- marar verde
- piper alb
- sare
Mod de preparare
- Curatam usturoiul si il pisam marunt. Il punem intr-un bol si adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si putina sare. Il frecam un pic pana devine ca o pasta. Adaugam o lingura de otet si un praf de piper alb.
- Adaugam smantana si iaurtul grecesc si amestecam bine sa se omogenizeze.
- Castravetele il spalam si il dam pe razatoare. Daca doriti il puteti curata de coaja si de seminte. Il stoarcem de zeama si il punem in bolul in care am frecat usturoiul.
- Mararul il tocam marunt si il adaugam si pe el in sos.
- Se lasa la frigider minim doua ore inainte de servire.