Tocanita de cartofi cu pui si carnaciori – o reteta usoara pentru o mancarica ca la mama acasa. Se serveste calda cu patrunjel verde si salata de legume proaspete sau muraturi.
Tocanita de cartofi cu pui si carnaciori
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 5-6 cartofi
- 1 piept de pui
- 4-5 carnaciori de curcan
- 2-3 linguri de ulei
- 2-3 cepe
- 2-3 rosii sau 150 ml pasta de tomate
- 2-3 cani de apa
- 1-2 linguri de faina
- patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare
- Taiem pieptul de pui cubulete si carnaciorii rondele. In cratita, in care vrem sa facem mancarea, punem 2 linguri de ulei si calim un pic carnaciorii, apoi ii scoatem intr-un castron. Punem si bucatelele de piept de pui la prajit. Le prajim doar un pic, pe ambele parti, apoi le scoatem si pe ele.
- Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la prajit, dupa ce am scos pieptul de pui.
- Dupa ce am calit ceapa, pana ce aceasta devine sticloasa, adaugam rosiile decojite si tocate marunt sau pasta de tomate. Amestecam bine si mai lasam putin la calit si rosiile, apoi adaugam aproximativ 2-3 cani de apa, in functie de cat de mare este cratita.
- Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulele si ii adaugam in cratita.
- Lasam la fiert, amestecand din cand in cand, pana ce avem cartofii aproape fierti, apoi adaugam pieptul de pui si carnaciorii.
- Intr-o ceasca facem un amestec din 1-2 linguri de faina si cateva linguri de sos din mancare, o turnam in cratita si amestecam bine sa se omogenizeze. Condimentam cu sare si piper.
- In momentul in care s-au fiert cartofii si mancarica noastra a mai scazut, adaugam patrunjel verde tocat si stingem focul.