Tiramisu la pahar – o prajitura foarte buna si destul de cunoscuta, prezentata sub o alta forma. Este perfecta atunci cand aveti musafiri si doriti sa ii surprindeti cu un desert deosebit.
Tiramisu la pahar
Timp de pregatire
Timp total
Ingrediente
- 250 gr de piscoturi
- 500 gr mascarpone
- 5 oua
- 5 linguri zahar tos
- 100 gr zahar pudra
- 300 ml cafea
- 2-3 linguri whisky
- cacao
- un praf sare
- 4-6 pahare
Mod de preparare
- Separam albusurile de galbenusuri si le punem in doua castroane diferite, inalte si incapatoare.
- Albusurile le batem spuma cu putina sare si cu 5 linguri de zahar tos.
- Galbenusurile le amestecam cu mascarpone, doua linguri de whisky si zaharul pudra, pana cand devine o crema omogena.
- In aceasta crema punem albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura, de jos in sus, sa nu se lase albusul, pana ce se omogenizeaza, apoi o bagam pentru putin timp la frigider.
- Pregatim 4-6 pahare, depinde de marimea acestora. In ele vom aseza primul strat de piscoturi pe care le insiropam pe ambele parti in cafea. Trebuie sa avem grija sa nu insiropam prea mult piscoturile, altfel se vor inmuia prea tare. Le rupem si le asezam unul langa altul incercand sa nu lasam spatii goale.
- Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din crema de la frigider si peste aceasta un alt rand de piscoturi. Punem restul de crema si o tapetam cu cacao.
- Inainte de servire vom tine paharele la frigider cel putin 2 ore.