Tigaie picanta

tigaie picanta

Tigaie picanta – Este un preparat pe care il putem gasi in meniurile tuturor restaurantelor romanesti. Tigaia picanta este usor de pregatit si foarte consistenta. De obicei, la acest preparat se foloseste carne de porc, vita si pui, insa foarte multi prefera doar un singur fel de carne. La reteta de mai jos puteti sa adaugati si porumb, carnaciori sau afumatura, pentru un plus de savoare. Daca este facuta cu mai mult sos, tigaia picanta merge de minune cu mamaliguta sau cu piure de cartofi. Eu am preferat o portie de piure de cartofi ornata cu putin patrunjel. Va doresc pofta buna!

Tigaie picanta
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 100 gr piept de pui
  • 100 gr muschi de vita
  • 100 gr muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 250 gr de ciuperci
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 2-3 linguri de ulei
  • ½ pahar vin alb
  • sare si piper
  • patrunjel
Mod de preparare
  1. Carnea o vom taia cubulete potrivite.
  2. Intr-o tigaie, in care am pus la incins cateva linguri de ulei, punem carnea de vita si cea de porc.
  3. Dupa 10-15 minute adaugam si pieptul de pui si o lasam sa se prajeasaca un pic.
  4. Intre timp tocam ceapa, usturoiul si ardeiul iute marunt. Ardeii grasi si rosiile le vom taia cubulete, iar ciupercile feli.
  5. In momentul in care carnea este pe jumatate facuta, adaugam ardeii, ciupercile, rosiile, ceapa si usturoiul.
  6. Peste toate acestea turnam jumatate de pahar de vin alb si lasam tigaia fara capac si la foc mediu.
  7. Cand legumele sunt gata se poate da 5-6 minute la cuptor.
  8. Tigaia picanta se poate servi ornata cu putin patrunjel verde si se potriveste de minune cu o portie de mamaliguta sau cu un piure de cartofi.
 

Check Also

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze – un preparat delicios ce se serveste cu piure de carofi si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *