Supa de mazare

Supa de mazare cu morcov

Supa de mazare cu morcov

Supa de mazare – este o reteta de supa crema combinata cu boabe intregi de mazare si bucati de morcov. Se serveste calda, cu crutoane si este perfecta in zilele friguroase.

Supa de mazare
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g mazare
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • ¼ bucata de telina
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Mod de preparare
  1. Mazarea o punem la inmuiat in apa si o lasam cateva ore, de preferat dupa o zi pe alta. Daca avem mazare la borcan nu mai este nevoie de acest procedeu. Cand ne apucam sa o gatim, scurgem apa in care a stat mazarea si o punem pe foc intr-o oala cu apa, foile de dafin si putina sare. O lasam sa fiarba la foc potrivit.
  2. Dupa ce bobul de mazare este fiert, scoatem jumatate din cantitatea de mazare si o punem deoparte.
  3. Adaugam ceapa, telina, morcovii, cartoful si lasam sa fiarba aproximativ 20-30 de minute.
  4. In momentul in care legumele sunt fierte le dam de pe foc si scoatem un morcov, pe care il punem langa boabele de mazare scoase. Scoatem foile de dafin, adaugam 2 linguri de ulei de masline si le pasam cu blenderul. Astfel, supa crema obtinuta o punem din nou pe foc, ii potrivim gustul de sare si piper si o lasam sa dea un clocot.
  5. La final adaugam restul boabelor de masare si morcovul taiat rondele sau floricele, pentru un aspect deosebit, apoi o dam de pe foc. Morcovul si boabele de mazare le putem adauga si direct in farfurie cand servim supa.
  6. Se serveste calda cu crutoane.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Miniprix.ro