
Supa de cartofi cu afumatura – o supa delicioasa cu costita sau ciolan afumat ce se serveste fierbinte cu tarhon tocat.
Supa de cartofi cu afumatura
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 200 g ciolan sau costita afumata
- ½ kg cartofi
- 1 ceapa
- 1 fir de praz
- 150 ml smantana
- 130 ml lapte
- 60 g unt
- 2 l apa
- nucsoara
- tarhon
- sare si piper
Mod de preparare
- Intr-o oala se pune la topit untul si cand acesta incepe sa fiarba, se adauga ceapa tocata marunt si prazul taiat rondele.
- Dupa ce s-au calit, se adauga cartofii curatati de coaja si taiati cubulete. Se prajesc cam cinci minute, apoi se adauga aproximativ doi litri de apa. Se acopera oala cu capac si se lasa pana ce fierb cartofii.
- Se adauga laptele dulce, smantana si se potriveste gustul cu sare, piper si un varf de cutit de nucsoara.
- Ciolanul sau costita se taie felii sau bucatele si se prajesc un pic intr-o cratita fara ulei. Se scot pe un prosop de hartie, sa se absoarba grasimea, apoi se adauga in supa.
- La sfarsit se potriveste gustul cu tarhon si se da de pe foc.