Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac servita cu smantana si patrunjel verde
Supa crema de dovleac servita cu smantana, patrunjel verde si piper proaspat macinat

Supa crema de dovleac – o reteta rapida pentru o portie de supa plina de vitamine. Perfecta in perioadele friguroase de iarna. O vom servi cu paine prajita sau crutoane, smantana si patrunjel verde tocat marunt.

Supa crema de dovleac
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g dovleac
  • 3-4 litri de apa
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 morcov
  • o bucata de telina
  • 2-3 linguri ulei masline sau 50 g unt
  • smantana
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare
  1. Dovleacul il curatam de seminte si de coaja si il taiem cubulete.
  2. Legumele pe care le curatam si le spalam inainte, fara dovleac, le vom pune la fiert in cei 3-4 litri de apa. Punem apa, atat cat sa acopere toate legumele. Adaugam in apa putina sare.
  3. Dovleacul il vom pune dupa ce au fiert un pic restul legumelor.
  4. Le lasam la fiert 20-30 de minute, apoi scoatem legumele si le scurgem.
  5. Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline sau 50 g de unt si le pasam bine cu blender vertical, pana cand obtinem o pasta omogena.
  6. Adaugam din cand in cand din zeama in care am fiert legumele, pana cand supa noastra va capata consistenta dorita.
  7. Adaugam sare si piper dupa gust.
  8. Supa crema de dovleac o vom servi cu paine prajita sau crutoane, cu smantana si patrunjel verde tocat marunt.
 

Check Also

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *