Supa crema de ciuperci

 

Supa crema de ciuperci calda si delicioasa
Supa crema de ciuperci calda si delicioasa

Supa crema de ciuperci – un deliciu pentru iubitorii de ciuperci. O putem servi cu paine parjita unsa cu ulei de masline si putin usturoi sau crutoane .

Supa crema de ciuperci
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g de ciuperci
  • 3 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 150 g smantana
  • 50 g unt
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de patrunjel pentru decor
Mod de preparare
  1. Legumele le spalam, le curatam, le punem la fiert in cei 3 litri de apa si adaugam putina sare. Dupa ce au fiert un pic adaugam ciupercile, pe care le-am curatat si spalat inainte, le putem lasa cu coaja cu tot. Vom pastra cateva ciuperci intregi, pentru decor, pe care le taiem in fasii subtiri.
  2. Le lasam la fiert cam 20-25 de minute
  3. Scoatem legumele, le scurgem bine si le bagam in blender. Adaugam peste legume smantana, untul si le facem pasta.
  4. Adaugam din cand in cand zeama in care am fiert legumele, pana cand supa noastra va capata consistenta dorita.
  5. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
  6. Supa o vom servi intr-un bol, iar deasupra o vom orna cu feliute de ciuperci si frunze de patrunjel.
  7. O servim calda.
 

2.7 (53.33%) 3 votes

Check Also

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *