Straturi de mamaliga cu branza – clasica mamaliguta cu branza pregatita intr-un mod aparte.
Straturi de mamaliga cu branza
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Autor: Radu Elena
Ingrediente
- 200 g malai
- 200 g branza telemea
- 100 g branza de burduf
- 100 g branza feta
- 100 g cas dulce
- 100 g unt
- 50 g cascaval ras
- busuioc
- sare
Mod de preparare
- Punem la fiert apa cu un praf de sare.
- Cand incepe sa dea in clocot, turnam malaiul, in ploaie si amestecam repejor, sa nu se faca cocoloase.
- Lasam la fiert aproximativ 20 de minute, la foc mic.
- Radem pe razatoarea mica branzeturile si le punem intr-un castron. Adaugam 50 g de unt moale si busuioc proaspat tocat marunt.
- Dupa ce mamaliga s-a fiert, o impartim in doua parti egale.
- Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt, punem o parte din mamaliga si o intindem bine pe fundul vasului. Turnam compozitia de branza si o intindem pe toata suprafata. Acoperim cu restul de mamaliga, pe care o intindem cu grija. Deasupra mai punem cateva cubulete de unt, ici colo, apoi o bagam la cuptor pentru circa 20 de minute, la foc moderat.
- Dupa ce o scoatem din cuptor, presaram deasupra 50 g de cascaval ras.