Straturi de mamaliga cu branza

Mamaliga cu branza in straturi
Straturi de mamaliga cu branza

Straturi de mamaliga cu branza – clasica mamaliguta cu branza pregatita intr-un mod aparte.

Straturi de mamaliga cu branza
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Ingrediente
  • 200 g malai
  • 200 g branza telemea
  • 100 g branza de burduf
  • 100 g branza feta
  • 100 g cas dulce
  • 100 g unt
  • 50 g cascaval ras
  • busuioc
  • sare
Mod de preparare
  1. Punem la fiert apa cu un praf de sare.
  2. Cand incepe sa dea in clocot, turnam malaiul, in ploaie si amestecam repejor, sa nu se faca cocoloase.
  3. Lasam la fiert aproximativ 20 de minute, la foc mic.
  4. Radem pe razatoarea mica branzeturile si le punem intr-un castron. Adaugam 50 g de unt moale si busuioc proaspat tocat marunt.
  5. Dupa ce mamaliga s-a fiert, o impartim in doua parti egale.
  6. Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt, punem o parte din mamaliga si o intindem bine pe fundul vasului. Turnam compozitia de branza si o intindem pe toata suprafata. Acoperim cu restul de mamaliga, pe care o intindem cu grija. Deasupra mai punem cateva cubulete de unt, ici colo, apoi o bagam la cuptor pentru circa 20 de minute, la foc moderat.
  7. Dupa ce o scoatem din cuptor, presaram deasupra 50 g de cascaval ras.
 

Check Also

Papara cu branza si ciuperci

Papara cu branza si ciuperci – o zi frumoasa incepe cu un mic dejun copios …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *