Spaghete cu sunca si ciuperci

Spaghete cu sunca si ciuperci
Spaghete cu sunca si ciuperci

Spaghete cu sunca si ciuperci – la aceasta reteta putem adauga si 2-3 catei de usturoi sau ceapa, dupa preferintele fiecaruia. Acestea se vor cali impreuna cu sunca si ciupercile. Pastele le putem servi cu parmezan ras sau verdeata proaspata.

Spaghete cu sunca si ciuperci
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • ½ pachet spaghete
  • 200 g sunca
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 200 ml smantana
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Fierbem pastele in apa cu sare conform indicatiilor dupa pachet.
  2. Intre timp pregatim sosul. Sunca o taiem cubulete, iar ciupercile le curatam, le spalam si le taiem in 4. Daca nu avem ciuperci proaspete, le putem folosi si pe cele la conserva.
  3. Intr-o tigaie incapatoare vom pune 2-3 linguri de ulei de masline. Il incingem si punem cubuletele de sunca. Le prajim un pic, apoi adaugam ciupercile. Le calim pana ce se evapora toata zeama pe care si-o vor lasa, apoi adaugam smantana si amestecam in continuu. Condimentam cu sare si piper dupa gust si o mai tinem 5-8 minute, apoi o dam de pe foc.
  4. Dupa ce s-au fiert pastele le scoatem, le trecem printr-un jet de apa rece, ca sa nu se lipeasca intre ele, apoi le amestecam cu sosul de sunca, ciuperci si smantana.
  5. Se servesc calde. Daca doriti in momentul servirii le puteti presara putin parmezan ras sau patrunjel verde.
 

Check Also

Fusilli cu sos de ardei

Fusilli cu sos de ardei – simplu si delicios. O reteta perfecta pentru vegetarieni sau cei ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *