Sos gorgonzola – un sos delicios si foarte usor de facut. Denumirea vine de la branza gorgonzola, care este defapt branza cu mucegai. Il putem savura alaturi de preparate din carne, ciuperci sau la prepararea pastelor.
Sos gorgonzola
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 50 g unt
- 150 g branza gorgonzola
- 150 ml smantana
- piper
Mod de preparare
- Intr-o craticioara punem pe foc mic 50 g de unt.
- Dupa ce acesta s-a topit adaugam branza gorgonzola faramitata cat putem de marunt si 150 ml de smantana, de preferat smantana pentru gatit. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si se topeste branza gorgonzola.
- Condimentam cu piper alb, sare nu mai este necesar sa ii punem, datorita branzei destul de sarate.
- Lasam cateva clocote amestecand in continuu, apoi dam de pe foc.
- Il putem servi alaturi de paste, carne de pui, porc sau ciuperci.