Sos de usturoi cu smantana

Sos de usturoi ornat cu un fir de marar

Sos de usturoi ornat cu un fir de marar

Sos de usturoi cu smantana – intotdeauna mi-au placut sosurile de la fast-food-urile din oras si am zis de ce sa nu imi fac singura acasa un sos delicios si usor de realizat. Il servesc mereu alaturi de cartofi prajiti, peste si fripturi. E gata in 10 minute !

Sos de usturoi cu smantana
 
Timp de pregatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 200 ml de smantana
  • sare
Mod de preparare
  1. Curatam usturoiul, il punem in morjar impreuna cu sarea si il pisam bine.
  2. Intr-un bol, de preferat din portelan sau sticla, vom pune usturoiul pisat si uleiul de masline si il frecam bine cu o lingura de lemn. In timp ce frecam, uleiul il punem treptat, cate o lingura, pana ce compozitia devine pasta.
  3. Adaugam apoi, de asemenea treptat, cate o lingura de smantana si amestecam pana se omogenizeaza.
  4. Vom adauga smantana pana cand obtinem gustul de usturoi dorit de fiecare, mai tare sau mai slab.
  5. Sosul de usturoi cu smantana se serveste la fripturi, peste sau cartofi.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Miniprix.ro