Sos de rosii

Sos de rosii
Sos de rosii

Sos de rosii – un sos ideal pentru diferite preparate precum pizza, paste sau multe alte mancaruri. Daca doriti ca sosul sa fie picant puteti adauga fulgi de chilli, piper boabe sau boia de ardei iute. Sosul poate fi pastrat la rece intr-un borcan inchis ermetic, timp de cateva zile .

Sos de rosii
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • ½ kg rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 6-7 frunze de busuioc
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare
  1. Rosiile se spala si se curata de codite. Se introduc intr-un blender si se fac pasta.
  2. Intr-o cratita se pune la incins uleiul si peste el se adauga rosiile.
  3. Se lasa la fiert si se amesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca.
  4. Cand acesta s-a ingrosat, se adauga si restul ingredientelor: cateii de usturoi zdrobiti, 2-3 foi de dafin si cateva frunze de busuioc. Se potriveste gustul cu sare si piper, apoi se lasa sa fiarba si cu acestea cateva clocote.
  5. Pentru ca sosul sa fie mai fin se da printr-o sita.
 

Check Also

Sos Bolognese

Sos Bolognese – un sos pe care il folosim destul de des, la paste si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *