
Sos de mere – un sos deosebit care merge de minune atat la deserturi cat si langa o friptura de pui, rata sau porc. Pentru a avea un gust deosebit trebuie sa alegeti niste mere mai aromate (Ionatane, Renete) sau puteti adauga putina scortisoara.
Sos de mere
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4 mere
- 500 ml vin
- 100-200 ml apa
- 80-100 g zahar
- 5 g amidon sau zeamil
Mod de preparare
- Spalam bine merele si le taiem in sferturi necuratate de coaja, ci doar de cotor.
- Intr-o oala punem la fiert vinul cu apa si cu zaharul. Scufundam in vin merele si le lasam la fiert pana se inmoaie.
- Le luam de pe foc si dupa ce se racesc un pic le pasam cu benderul sau le dam prin sita. Le punem din nou pe foc si le mai lasam sa fiarba 5 minute.
- Amidonul sau zeamilul, desfacut la rece cu putina apa, se adauga la urma si se mai fierbe putin. Amidonul este uneori acru, de aceea, trebuie sa il gustam inainte de a-l folosi.
- Daca sosul este prea gros, il subtiem cu putin vin.