Somon la gratar cu sparanghel

Somon la gratar cu sparanghel servit cu lamaie, sochii mici si ceapa rosie
Somon la gratar cu sparanghel servit cu lamaie, rosii mici si ceapa rosie

Somon la gratar cu sparanghel – Se serveste cu lamaie sau alaturi cu diferite legume: rosii mici, cepa etc.

Somon la gratar cu sparanghel
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 2 rondele mari sau 4 fileuri de somon
  • 10-12 tulpini de sparanghel
  • 3 linguri ulei de masline
  • boabe piper ( negru, rosu, verde )
  • boabe mustar
  • sare si piper macinat
Mod de preparare
  1. Somonul il spalam si il condimentam. Dupa placul fiecaruia, il vom da cu sare si piper. Eu am folosit boabe de mustar si boabe de piper negru, rosu si verde.
  2. Punem gratarul pe foc si cand acesta s-a incins vom pune rondelele sau fileurile de somon si le lasam cam 3-5 minute pe fiecare parte.
  3. Spalam bine sparanghelul, taiem partea lemnoasa a acestuia si il dam cu ulei, sare si piper. Il vom pune pe gratarul bine incins pentru aproximativ 5 minute pe fiacare parte, pana se inmoaie putin, dar sa ramana crocant.
  4. Le putem servi pe o farfurie pe care am asezat tulpinile de sparanghel si peste acestea am pus pestele.
  5. Se serveste cu lamaie sau alaturi cu diferite legume: rosii mici, cepa etc.
 

Voteaza

Check Also

Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Macrou la cuptor – un peste delicios indiferent de cum este gatit, insa, la cuptor, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *