Snitele de pui – aceasta este cea mai simpla metoda de a prepara ceva gustos dintr-un piept de pui. Le putem servi reci, ca aperitive sau calde, alaturi de o garnitura si salata.
Snitele de pui
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 oua
- faina
- pesmet
- ulei
- sare si piper
Mod de preparare
- Spalam bine pieptul de pui si il filetam in felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase, apoi le condimetam cu sare si piper.
- Spargem ouale intr-o farfurie intinsa, le batem bine, ca pentru omleta, si adaugam un praf de sare.
- Intr-o farfurie intinsa presaram cateva linguri de faina, iar in alta farfurie punem pesmet.
- Luam o bucata de piept de pui o tavalim bine prin faina, apoi o dam prin ou, apoi prin pesmet.
- Intr-o craticioara inchingem bine uleiul, apoi asezam bucatile de piept. Le prajim bine pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
- Le scoatem pe prosop de hartie, pentru a se absoarbe excesul de ulei.
- Snitelele de pui le servim calde, alaturi de o garnitura si salate, sau reci, la aperitive, ori sandwichuri.