Sarmale cu orez de post

sarmale de post

Sarmale cu orez de post – daca le servim alaturi de o mamaliguta calda si un ardei iute, sunt deosebit de gustoase, chiar daca nu au in copozitie carne.

Sarmale cu orez de post
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • foi de varza murata
  • 300 gr orez
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Fierbem orezul in apa cu sare dupa metoda pe care o gasiti aici.
  2. Ceapa o tocam marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei incins, pana cand devine sticloasa. Adaugam orezul fiert si pasta de tomate pe care am diluat-o in putina apa calda.
  3. Adaugam cimbru si potrivim gustul cu sare si piper.
  4. Lasam pe foc pana ce se leaga compozitia si scade zeama, apoi o lasam sa se raceasca un pic.
  5. Intre timp ne pregatim foile de varza pe care le vom umple cu compozitia de orez.
  6. Rulam cu grija toate sarmalele si le asezam intr-o oala pe fundul careia am pus cateva frunze de varza. Asezam sarmalutele in straturi, iar printre ele vom aseza cateva boabe de piper si frunze de dafin. Deaspura vom pune cateva frunze de varza intregi sau taiate marunt.
  7. Peste sarmalute turnam o compozitie de apa fiarta in care am diluat 2 linguri de pasta de tomate, 2 linguri de ulei si putina boia de ardei dulce.
  8. Se dau la cuptor la foc mediu pana ce varza este fiarta si scade zeama.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>