Rulada cu gem – este cea mai buna reteta pentru o rulada. Un desert ieftin, rapid si foarte usor de preparat, insa trebuie mare atentie la copt. Aceasta rulada cu gem va disparea din farfurie la fel de repede cum a si fost pregatita.Gustul poate varia in functie de gemul sau dulceata folosita.
Rulada cu gem
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- Esenta de vanilie o fiola sau un plic zahar vanilat
- Un borcan de gem ( eu am pus de caise )
- Miez de nuca/Cocos
Mod de preparare
- Rulada cu gem
- In prima faza separam albusurile de galbenusuri in doua vase inalte, pentru a le putea bate cu mixerul.
- Batem albusurile spuma.
- Batem galbenusurile impreuna cu cele 4 linguri de zahar ( de obicei eu folosesc zahar pudra).
- Punem galbenusurile batute peste spuma de albusuri si adaugam cele 4 linguri de faina treptat. Acest lucru este bine sa il facem cu lingura, amestecand usor de jos in sus, pentru ca albusul sa nu se lase. Mai adaugam esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat.
- Turnam compozitia si o intindem uniform in tava de cuptor, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
- Introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 10-15 minute la foc mediu (180 de grade). O putem testa cu o scobitoare. Nu trebuie lasata prea mult ca altfel se intareste.
- Imediat dupa ce o scoatem din cuptor o putem pune pe un prosop umed pentru a o putea rula mai usor sau, daca textura ne permite, o putem lasa pe hartia de copt. Ideea este sa ne miscam repede pentru ca foaia sa nu se raceasca . Oricare din variante alegeti, intindem uniform gemul pe foaie peste care putem pune si nuca, dupa preferinte.
- Rulam usor sa nu se rupa foaia, apoi peste partea de sus mai punem o lingura de gem pe care o intindem bine si peste ea punem cu atentie nuca macinata; aceasta se va lipi de gem. In loc de nuca mai putem pune si nuca de cocos.
- O lasam la rece cam 20-30 minute pentru a se putea taia mai bine.
- Sa o savurati cu placere !!!