
Risotto cu creveti – un preparat italienesc deosebit de bun. Se serveste cu patrunjel verde si parmezan ras sau taiat fasii subtiri. Supa de legume, pe care o folositi la prepararea orezului, o puteti face prin fierberea legumelor ( morcov, telina, pastarnac, ceapa ) in apa cu sare sau din 2 cubulete de concentrat de legume pentru supa fierte in apa.
Risotto cu creveti
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 500 g creveti curatati
- 300 g orez pentru risotto
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 l supa de legume
- 200 ml vin alb
- ulei de masline
- patrunjel verde
- parmezan
- sare si piper
Mod de preparare
- Intr-o cratita punem la incins 3-4 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt. Le calim un pic, apoi adaugam orezul, pe care il spalam bine inainte. Il calim si pe el un pic, pana ce isi schimba culoarea si devine un pic transparent, apoi turnam cam un polonic din supa de legume. Adaugam si 150 ml de vin si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa ce supa se absoarbe complet, mai adaugam inca un polonic si tot asa pana il punem pe tot. In momentul in care orezul este fiert, nu mai punem supa, chiar daca ne mai ramane. Potrivim gustul cu sare si piper. La sfarsit adaugam patrunjel verde, tocat marunt si il dam de pe foc.
- Crevetii condimentati ii perpelim bine pe toate partile, intr-o tigaie cu putin unt sau ulei de masline. La sfarsit, cand sunt aproape gata puteti turna peste ei putin vin, cam 50 ml, si ii mai lasati un pic sa se patrunda. Nu ii tineti prea mult pe foc, ca altfel sa intaresc.
- Pe farfurie puneti mai intai risotto, apoi deasupra asezati crevetii si peste puneti cateva fasii de parmezan. Farfuria o puteti orna cu frunze de salata si patrunjel verde.