Risotto cu ciuperci – cand preparam un risotto avem nevoie de un orez special pentru asa ceva. Acesta este mult mai gustos decat orezul cu care ne-am obisnuit, iar modul de preparare difera prin faptul ca incorporam treptat supa de legume sau de pui. Are o consistenta lipicioasa la suprafata, dar in interior trebuie sa ramana „al dente”.
Risotto cu ciuperci
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 cana orez special pentru risotto
- 2 cani de supa de legume
- 500 gr ciuperci
- 2 ardei rosii
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml vin sec
- 50 gr parmezan ras
- 30 gr unt
- oregano
- sare si piper
Mod de preparare
- Ceapa o tocam marunt si o calim cu putin ulei de masline, pana devine sticloasa.
- Adaugam apoi ciupercile taiate feliute si le calim si pe ele cu ceapa, pana ce acestea se inmoaie.
- Orezul il spalam si il punem in tigaie. Amestecam bine pana ce acesta devine transparent, apoi punem 100 ml de vin sec si supa de legume calda, pana ce aceasta acopera cantitatea de orez. Restul de supa o punem treptat, dupa ce orezul va absorbi supa pusa. Daca nu aveti supa de legume, puteti folosi apa fiarta in care ati adaugat un cub de legume.
- Nu o vom lasa prea mult pe foc, sa nu se usuce tot lichidul. Adaugam sare si piper dupa gust si o dam de pe foc.
- Adaugam parmezan ras, unt si amestecam pana ce acestea se topesc.
- Se serveste cald, ca atare sau garnitura.