
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – pentru o masa delicioasa va recomand o reteta cu pulpite de pui si cartofi asezonati cu patrunjel verde tocat marunt, pregatite la cuptor.
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4-6 pulpe intregi
- 1 kg de cartofi
- 2 cani de apa
- 2-3 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
- condimente pentru carne de pui
- sare si piper
Mod de preparare
- Ungem bine pulpele cu ulei de masline si le frecam pe toate partile cu condimente pentru carne de pui sau cu sare si piper.
- Le asezam intr-o tava si turnam peste ele 2 cani de apa, apoi le dam la cuptorul preincalzit la foc moderat.
- Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii condimentam cu sare.
- Dupa ce am tinut pulpele aproximativ 20-30 de minute, vom adauga in tava cartofii si ii dam la cuptor pana ce se fierb in apa de la pulpe. Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.
- Cand sunt gata, se adauga peste cartofi o mana de patrunjel proaspat tocat.
- Se scoate tava din cupror si se pot servi, dupa ce se racesc putin, cu o salata de varza alba sau muraturi.