Pulpa de vitel cu cartofi la cuptor

Pulpa de vitel cu cartofi la cuptor
Pulpa de vitel cu cartofi la cuptor

Pulpa de vitel cu cartofi la cuptor – un fel de baza sanatos si gustos. Il servim cu salata de varza, muraturi sau ardei copti. O puteti orna cu patrunjel verde.

Pulpa de vitel cu cartofi la cuptor
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g pulpa de vitel
  • 1 kg de cartofi
  • 500 ml apa
  • 100 ml vin
  • condimente pentru carne de vita
  • 100 ml pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • rozmarin
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Spalam carnea de vitel si o condimentam. Eu am pus condimente pentru carne de vita, dar cine nu o vrea prea condimentata puteti pune doar sare si piper.
  2. Intr-o tava vom pune 2 linguri de ulei si il intindem uniform. Adaugam pulpa de vitel, iar peste ea punem 2 cani de apa si 100 ml de vin.
  3. Tava o vom acoperi cu folie de luminiu si o vom da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  4. Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii condimentam cu sare si rozmarin.
  5. Scoatem tava din cuptot. Punem carnea pe un fund si o taiem fasii mai mici.
  6. Adaugam cartofii in tava, punem carnea printre cartofi si deasupra tornam pasta de rosii care o subtiem cu putin suc din tava.
  7. Acoperim iar tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor.
  8. Dupa 50 de minute dam folia de aluminiu jos si mai lasam cam 15 minute sa scada apa si sa se rumeneasca putin.
  9. Scoatem tava din cuptor si o lasam 10 minute sa se raceasca, apoi servim cat este calda.
 

Check Also

Tigaie picanta

Tigaie picanta

Tigaie picanta – Este un preparat pe care il putem gasi in meniurile tuturor restaurantelor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *