Prajitura cu gem si albus de ou – o prajitura destul de rapida si delicioasa. Nu este costisitoare, iar daca nu aveti gem de prune puteti incerca si cu alte gemuri. Trebuie sa avem mare grija la bezea, daca deschidem prea devreme cuptorul, aceasta se va lasa.
Prajitura cu gem si albus de ou
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 5 oua
- 320 g zahar pudra
- 250 g margarina ( 1 pachet )
- 400 g faina
- 1 praf de copt
- 1 borcan gem de prune
- 1 pahar de nuci
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
- Margarina o frecam bine cu un pahar de zahar pudra, pana obtinem o spuma omogena, apoi adaugam galbenusurile, treptat. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, apoi faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat afanat.
- In tava de aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin unt, vom intinde cu mana aluatul pe toata suprafata tavii. Peste aluat adaugam si intindem gemul de prune. Peste gem imprastiem nucile maruntite, apoi bezeaua.
- Tava se da la cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 30-40 de minute.
- Se serveste dupa ce se raceste.