Placinta cu spanac – un aperitiv plin de vitamine. Poate fi servita calda sau rece.
Placinta cu spanac
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 kg de spanac proaspat sau 400 g spanac congelat
- 1 pachet foi de placinta
- 5 fire de ceapa verde
- 250 g branza feta
- 100 g smantana
- 1 legatura de marar
- 3 oua
- 100 ml ulei
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- In cazul in care avem spanac proaspat il punem la fiert in apa cu sare, doar cat se se inmoaie frunzele, apoi il scoatem si il punem la scurs. Daca avem spanacul congelat, doar in lasam sa se dezghete si sa se scurga.
- Ceapa o tocam marunt si o punem la calit intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa ce se inmoaie adaugam spanacul si sare, piper dupa gust.
- Calim spanacul aproximativ 15 minute la foc mediu, apoi adaugam mararul tocat marunt. Il mai lasam un pic si il dam de pe foc sa se raceasca.
- Faramitam franza si o amestecam cu smantana si cu cele trei oua si amestecam bine sa se omogenizeze .
- Aceasta compozitie o amestecam cu spanacul calit, care intre timp s-a racit un pic.
- Intr-o tava, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, vom pune 4-5 foi de placinta pe care le-am uns cu ulei pe fiecare in parte.
- Peste acestea vom pune compozitia cu spanac pe care am realizat-o si o nivelam bine cu ajutorul unei linguri.
- Deasupra vom pune 4-5 foi de placinta de asemenea unse cu ulei. Ultima foaie, pe care o vom aseza deasupra, nu o mai dam cu ulei.
- Tava cu placinta de spanac o introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40-50 de minute pana se rumeneste deasupra.
- O putem servi calda sau rece.