Piure de cartofi

Piure de cartofi cu unt si patrunjel verde
Piure de cartofi cu unt si patrunjel verde

Piure de cartofi – clasica garnitura pe care o stim cu totii. O reteta simpla si rapida, ideala atunci cand suntem in criza de timp. Il servim dese ori alaturi de mancaruri cu sos sau fripturi.

Piure de cartofi
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 kg de cartofi
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
Mod de preparare
  1. Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare, la foc potrivit.
  2. Dupa ce s-au fiert scurgem apa, adaugam untul si incepem sa ii pasam. Treptat adaugam laptele si pasam pana obtinem un piure. In functie de consistenta dorita mai putem adauga lapte.
  3. Adaugam sare dupa gust.
  4. Il servim cald, pe post de garnitura alaturi de mancaruri cu sos sau fripturi.
 

Check Also

Mamaliga

Mamaliga – merge de minune cu branza si smantana, sarmale, ciulama si 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *