Piure de cartofi cu usturoi

 

Piure de cartofi cu usturoi ornat cu patrunjel verde
Piure de cartofi cu usturoi ornat cu patrunjel verde

Piure de cartofi cu usturoi – o garnitura rar intalnita, dar foarte gustoasa. Preferata de mine, deoarece sunt o mare mancatoare de usturoi. Tot procesul de fierbere si coacere a usturoiului este necesar pentru a nu avea probleme cu stomacul din cauza acestuia.

Piure de cartofi cu usturoi
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 g unt
  • 120 ml lapte
  • piper alb
  • sare
Mod de preparare
  1. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert intr-o oala. Adaugam apa pana ce sunt acoperiti in totalitate, presaram putina sare si ii punem la fiert.
  2. Intr-un vas vom pune putina apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, aruncam in ea cateii de usturoi. Il lasam la fiert 2 minute, apoi ii scoatem pe un prosop de hartie. Dupa ce se zvanta, il curatam de coaja.
  3. Intr-o tigaie vom topi, la foc mic, jumatate din untul pregatit. Adaugam cateii de usturoi, acoperim cu un capac si ii vom lasa 15-20 de minute. Amestecam din cand in cand si ii lasam pana cand vor capata o culoare aurie.
  4. Luam tigaia de pe foc si o lasam sa se raceasca. Punem catetii de usturoi si untul din tigaie intr-un blender si ii facem piure.
  5. Dupa ce am fiert cartofii, ii scurgem de apa si ii pasam bine pana ce devin pasta.
  6. Punem din nou tigaia pe foc si amestecam in continuu cu o lingura de lemn timp de 2 minute, apoi o dam de-o parte.
  7. Laptele il vom incalzi, apoi il turnam peste cartofi. Adaugam untul ramas si piureul de usturoi.
  8. Adaugam piper alb si sare dupa gust.
  9. O garnitura ce se serveste calda.
 

Voteaza

Check Also

Mamaliga

Mamaliga

Mamaliga – merge de minune cu branza si smantana, sarmale, ciulama si  Voteaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *