Pilaf cu pui

Pilaf cu pui
Pilaf cu pui

Pilaf cu pui – o mancarica din orez cu piept de pui , usor de preparat, clasica si foarte gustoasa.

Pilaf cu pui
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 300 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 cescuta de orez
  • 1 cescuta suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura delicat
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Curatam, spalam si tocam ceapa si o punem la calit cu putin ulei inchins in tigaia in care vrem sa facem mancarica. Punem si putina apa ca sa nu se arda si amestecam pana devine sticloasa.
  2. Adaugam rosiile curatate de coaja si tocate marunt si ardeii curatati si taiati cubulete. Le calim un pic, apoi adaugam carnea de pui taiata cubulete. O calim si pe ea un pic pana devine putin alba.
  3. Intr-o olcica punem cam doua cani de apa pe foc si cand a fiert o adaugam in mancarica. Adaugam delicat si amestecam bine. Punem apoi orezul spalat si lasam sa fiarba la foc mic.
  4. Dupa ce s-a fiert orezul, adaugam sucul de rosii si potrivim gustul cu sare si piper.
  5. Lasam sa mai fiarba cateva clocote, apoi o putem lua de pe foc.

Check Also

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – pentru o masa delicioasa va recomand o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *