
Pilaf cu pui – o mancarica din orez cu piept de pui , usor de preparat, clasica si foarte gustoasa.
Pilaf cu pui
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 300 g piept de pui
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 rosii
- 1 cescuta de orez
- 1 cescuta suc de rosii
- 2 linguri ulei
- 1 lingura delicat
- sare si piper
Mod de preparare
- Curatam, spalam si tocam ceapa si o punem la calit cu putin ulei inchins in tigaia in care vrem sa facem mancarica. Punem si putina apa ca sa nu se arda si amestecam pana devine sticloasa.
- Adaugam rosiile curatate de coaja si tocate marunt si ardeii curatati si taiati cubulete. Le calim un pic, apoi adaugam carnea de pui taiata cubulete. O calim si pe ea un pic pana devine putin alba.
- Intr-o olcica punem cam doua cani de apa pe foc si cand a fiert o adaugam in mancarica. Adaugam delicat si amestecam bine. Punem apoi orezul spalat si lasam sa fiarba la foc mic.
- Dupa ce s-a fiert orezul, adaugam sucul de rosii si potrivim gustul cu sare si piper.
- Lasam sa mai fiarba cateva clocote, apoi o putem lua de pe foc.