piept de rata cu sos de portocale
Piept de rata cu sos de portocale – o delicatesa destul de usor de preparat. Pieptul de rata se serveste cald, taiat feliute, impreuna cu sosul de portocale si eventual un piure de cartofi.
Piept de rata cu sos de portocale
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 piept de rata
- 2 portocale
- 1 lingura zahar brun
- sare si piper
Mod de preparare
- Spalam bine pieptul de rata si il zvantam un pic cu un prosop de hartie. Il crestam putin pe partea cu pielea, astfel incat sa patrunda doar in piele, nu sa ajungem pana la carne, apoi il condimentam cu sare si piper.
- Il asezam intr-o carticioara cu pielea in jos si o punem la foc potrivit. In timp pielea isi va lasa suficienta grasime cat sa se prajeasca, insa daca doriti mai puteti adauga putin ulei. Il lasam 4 minute, din momentul in care a inceput sa se prajeasca, apoi il intoarcem pe partea cealalta si il mai lasam 30 de secunde.
- Transferam pieptul intr-o tava si il introducem in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Tava este bine sa o tineti putin in cuptor ca sa fie calda inainte sa punem pieptul.
- La cuptor il vom tine intre 10 si 15 minute, in functie de cum doriti sa fie carnea de facuta. Nu il tinem mai mult de 15 minute, deoarece devine fad si atos.
- Sosul il pregatim in timp ce pieptul sta la cuptor. Craticioara in care am prajit pieptul o punem pe foc si incingem grasimea lasata de piele. Adaugam coaja rasa si zeama de la doua portocale, apoi o lingura de zahar brun. Amestecam in continuu si lasam pana ce se ingoasa, cateva minute, apoi se da de pe foc.