
Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola – un preparat delicios realizat dintr-o combinatie de piept de pui la gratar si o garnitura de ciuperci cu sos gorgonzola. Sosul este usor de realizat si are la baza branza gorgonzola, adica branza cu mucegai.
Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 500 g ciuperci
- 3-4 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- 150 g branza gorgonzola (cu mucegai)
- 150 ml smantana
- sare si piper sau condimente pentru carne de pui
- piper alb
Mod de preparare
- Pieptul de pui il taiem in felii, nu foarte subtiri, si il condimentam cu sare si piper sau condimente pentru carne de pui.
- Punem la incins gratarul, apoi punem pieptul de pui si il frigem bine pe ambele parti.
- Intre timp pregatim ciupercutele cu sos gorgonola.
- Punem ciupercile la calit intr-o tigaie in care am incins cateva linguri de ulei de masline. Le lasam pana ce sosul, pe care acestea si-l vor lasa, va scadea si apoi le prajim un pic si le dam de pe foc.
- In timp ce se calesc ciupercile, putem face sosul. Intr-o craticioara punem la foc mic 50 g de unt.
- Dupa ce acesta s-a topit, adaugam branza gorgonzola faramitata, cat putem de marunt si 150 ml de smantana, de preferat smantana pentru gatit. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si se topeste branza.
- Condimentam cu piper alb, sare nu mai este necesar sa ii punem, datorita branzei destul de sarate.
- Lasam cateva clocote amestecand in continuu, apoi adaugam ciupercile. Le mai lasam aproximativ 5 minute si le putem lua de pe foc.
- Pe o farfurie intinsa punem bucatile de piept de pui si peste ele punem ciupercile cu sos gorgonzola.