Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola

Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola ornat cu o crenguta de rozmarin
Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola ornat cu o crenguta de rozmarin

Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola – un preparat delicios realizat dintr-o combinatie de piept de pui la gratar si o garnitura de ciuperci cu sos gorgonzola. Sosul este usor de realizat si are la baza branza gorgonzola, adica branza cu mucegai.

Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 piept de pui
  • 500 g ciuperci
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 150 g branza gorgonzola (cu mucegai)
  • 150 ml smantana
  • sare si piper sau condimente pentru carne de pui
  • piper alb
Mod de preparare
  1. Pieptul de pui il taiem in felii, nu foarte subtiri, si il condimentam cu sare si piper sau condimente pentru carne de pui.
  2. Punem la incins gratarul, apoi punem pieptul de pui si il frigem bine pe ambele parti.
  3. Intre timp pregatim ciupercutele cu sos gorgonola.
  4. Punem ciupercile la calit intr-o tigaie in care am incins cateva linguri de ulei de masline. Le lasam pana ce sosul, pe care acestea si-l vor lasa, va scadea si apoi le prajim un pic si le dam de pe foc.
  5. In timp ce se calesc ciupercile, putem face sosul. Intr-o craticioara punem la foc mic 50 g de unt.
  6. Dupa ce acesta s-a topit, adaugam branza gorgonzola faramitata, cat putem de marunt si 150 ml de smantana, de preferat smantana pentru gatit. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si se topeste branza.
  7. Condimentam cu piper alb, sare nu mai este necesar sa ii punem, datorita branzei destul de sarate.
  8. Lasam cateva clocote amestecand in continuu, apoi adaugam ciupercile. Le mai lasam aproximativ 5 minute si le putem lua de pe foc.
  9. Pe o farfurie intinsa punem bucatile de piept de pui si peste ele punem ciupercile cu sos gorgonzola.

Check Also

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – pentru o masa delicioasa va recomand o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *