
Pernute cu gem de capsuni – un desert delicios ce poate fi servit cu fructe proaspete sau alaturi de un pahar de vin rosu. Pentru umplutura puteti folosi diverse gemuri: zmeura, caise, visine …
Pernute cu gem de capsuni
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 2 oua
- 60 g zahar brun
- 50 g zahar tos
- 200 g unt
- 250g faina
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura de pesmet
- esenta de vanilie
Mod de preparare
- Intr-un bol vom amesteca zaharul brun, zaharul tos, ouale si putina esenta de vanilie, pana ce obtinem o crema.
- Intr-un alt vas vom pune faina si crema rezultata. Framantam pana ce obtinem un aluat, apoi acoperim vasul cu o folie si il introducem in frigider, pentru aproximativ 30 de minute.
- Dupa ce a trecut timpul necesar scoatem aluatul si intindem o foaie groasa de un centimetru, pe care o taiem in fasii late de cinci centimetrii.
- Pe fiecare fasie, de-a lungul mijlocului, vom pune gem amestecat cu pesmet. Punem atata cat sa putem rula, cu grija, fara sa curga.
- Rulourile astfel formate se introduc la rece pentru circa zece minute.
- Scoatem rulorile din frigider si le taiem in bucatele egale pe care le asezam in tava de aragaz pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
- Le coacem la foc mediu pana ce se rumenesc un pic.