Pernute cu gem de capsuni

Pernute cu gem de capsuni
Pernute cu gem de capsuni

Pernute cu gem de capsuni – un desert delicios ce poate fi servit cu fructe proaspete sau alaturi de un pahar de vin rosu. Pentru umplutura puteti folosi diverse gemuri: zmeura, caise, visine …

Pernute cu gem de capsuni
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 2 oua
  • 60 g zahar brun
  • 50 g zahar tos
  • 200 g unt
  • 250g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura de pesmet
  • esenta de vanilie
Mod de preparare
  1. Intr-un bol vom amesteca zaharul brun, zaharul tos, ouale si putina esenta de vanilie, pana ce obtinem o crema.
  2. Intr-un alt vas vom pune faina si crema rezultata. Framantam pana ce obtinem un aluat, apoi acoperim vasul cu o folie si il introducem in frigider, pentru aproximativ 30 de minute.
  3. Dupa ce a trecut timpul necesar scoatem aluatul si intindem o foaie groasa de un centimetru, pe care o taiem in fasii late de cinci centimetrii.
  4. Pe fiecare fasie, de-a lungul mijlocului, vom pune gem amestecat cu pesmet. Punem atata cat sa putem rula, cu grija, fara sa curga.
  5. Rulourile astfel formate se introduc la rece pentru circa zece minute.
  6. Scoatem rulorile din frigider si le taiem in bucatele egale pe care le asezam in tava de aragaz pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
  7. Le coacem la foc mediu pana ce se rumenesc un pic.
 

Voteaza

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *