Penne cu ton – combinatia perfecta daca va plac pastele si pestele. In loc de penne puteti folosi si spaghete, vor fi la fel de bune. Le puteti servi cu verdeata proaspata sau cu parmezan ras deasupra.
Penne cu ton
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 200 g paste penne
- 1 conserva de ton in ulei
- 200 g rosii la conserva
- 1 ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- patrunjel verde
- piper alb
- sare
Mod de preparare
- Intr-o oala fierbem pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet, apoi le scoatem si le lasam la scurs. Pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele, le clatim cu apa rece.
- Intr-o tigaie scurgem uleiul din conserva de ton si o punem pe foc. Daca nu avem ton in ulei, atunci vom pune 2 linguri de ulei de masline.
- Ceapa si usturoiul le tocam marunt si le punem la calit in uleiul incins.
- Adaugam tonul, amestecam si dupa 2 minute punem si rosiile tocate marunt. Lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Condimentam cu sare, piper si oregano.
- Astfel pastele penne le amestecam cu sosul rezultat si le servim cu patrunjel verde.