Pastrav la gratar – ce poate fi mai bun decat un peste proaspat facut la gratar cu mamaliguta, lamaie sau mujdei de usturoi? Daca puneti alaturi si o garnitura de cartofi veti avea o masa copioasa si gustoasa.
Pastrav la gratar
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 2 pastravi
- 1 lamaie
- 50 g unt
- ulei de masline
- verdeturi
- sare si piper
Mod de preparare
- Spalam bine pastravul si il curatam in interior, in cazul in care il cumparati proaspat. Nu uitati sa scoateti urechile. Il lasam 5 minute sa se zvante pe un prosop de hartie.
- Pestele il ungem cu unt si il condimentam cu sare, piper si verdeturi. Eu am folosit patrunjel.
- Pe o folie de aluminiu sau hartie de copt, pe care o ungem bine cu ulei de masline, vom pune pestele si o vom rula in jurul acestuia.
- Pestele invelit in folie il vom pune pe gratarul incins si il coacem pe ambele parti timp de aproximativ 15-20 minute.
- Se serveste cald cu mamaliguta, lamaie sau cu sos de usturoi si o garnitura de cartofi.
- Pofta buna !