Pastrav la gratar

 

Pastrav la gratar servit cu lamaie
Pastrav la gratar servit cu lamaie

Pastrav la gratar – ce poate fi mai bun decat un peste proaspat facut la gratar cu mamaliguta, lamaie sau mujdei de usturoi? Daca puneti alaturi si o garnitura de cartofi veti avea o masa copioasa si gustoasa.

Pastrav la gratar
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 2 pastravi
  • 1 lamaie
  • 50 g unt
  • ulei de masline
  • verdeturi
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Spalam bine pastravul si il curatam in interior, in cazul in care il cumparati proaspat. Nu uitati sa scoateti urechile. Il lasam 5 minute sa se zvante pe un prosop de hartie.
  2. Pestele il ungem cu unt si il condimentam cu sare, piper si verdeturi. Eu am folosit patrunjel.
  3. Pe o folie de aluminiu sau hartie de copt, pe care o ungem bine cu ulei de masline, vom pune pestele si o vom rula in jurul acestuia.
  4. Pestele invelit in folie il vom pune pe gratarul incins si il coacem pe ambele parti timp de aproximativ 15-20 minute.
  5. Se serveste cald cu mamaliguta, lamaie sau cu sos de usturoi si o garnitura de cartofi.
  6. Pofta buna !
 

Check Also

Macrou la cuptor

Macrou la cuptor – un peste delicios indiferent de cum este gatit, insa, la cuptor, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *