Papanasi cu smantana si dulceata – O portie de papanasi este binevenita oricand. Dulceata de afine sau cea de visine este cea mai potrivita pentru o portie delicioasa de papanasi.
Papanasi cu smantana si dulceata
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 500 gr branza de vaci
- 3 oua
- 100 g zahar tos
- 250 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- smantana
- dulceata (de preferat afine sau visine)
Mod de preparare
- Intr-un vas amestecam branza, oualele, sarea, zaharul tos, zaharul vanilat, praful de copt si faina pana obtinem o coca care nu se mai lipeste de mana.
- Modelam bile de marimea unei mingi de golf si pentru fiecare bila mai facem o bila mai micuta, care o sa fie capacul.
- Facem cate o gaura in fiecare bila mare si apoi le punem la prajit in uleiul incins.
- Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.
- La final punem pe fiecare gogoasa mare o lingura de smantana si una de dulceata. Deasupra ii punem capacul, gogosica mica si peste presaram putin zahar pudra.
- Sa aveti pofta !!