
Pandispan cu visine din compot – chiar daca nu este sezonul visinelor proaspete, nu inseamna ca nu puteti face un desert delicios cu visine…. din compot.
Pandispan cu visine din compot
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 borcan compot de visine
- 5 oua
- 17 linguri zahar
- 17 linguri ulei
- 17 linguri faina
- ½ plic praf de copt cu sofran
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare
- Scoatem visinele din compot, scoatem samburii, daca este cazul, si le punem la scurs intr-o sita.
- Separam albusurile si le punem intr-un bol inalt. Adaugam un praf de sare si le batem spuma, cu mixerul sau cu telul.
- Adaugam treptat 17 linguri de zahar. Dupa ce am terminat cu zaharul, punem galbenusurile, unul cate unul.
- Adaugam cele 17 linguri de ulei, apoi scoatem telul si incorporam cele 17 linguri de faina cu o lingura sau cu o spatula.
- La sfarsit stingem jumatate de plic de zahar vanilat cu o lingura de zeama de lamaie si il adaugam in compozitie. Amestecam foarte bine ca sa se omogenizeze.
- Turnam compozitia intr-o tava, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
- Adaugam visinele din loc in loc, de preferat sa ocupam toate locurile libere.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 30-40 de minute.
- Facem testul cu scobitoarea si scoatem tava din cuptor in momentul in care compozitia nu se mai lipeste de aceasta.