Ostropel de pui

Ostropel de pui
Ostropel de pui cu garnitura de cartofi copti

Ostropel de pui – este un preparat ideal pentru cei ce iubesc mancarea cu sos, fie el dulce sau picant. Acum cateva zile am mancat intr-un restaurant o portie de ostropel de pui care nu mi-a satisfacut pe deplin papilele gustative. La trei zile de la aceasta experienta, m-am hotarat sa incerc sa pregatesc acasa un ostropel de pui condimentat dupa gusturile mele si pot sa spun ca am avut un succes mai mare decat bucatarul de la acel restaurant.

Ostropel de pui
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 4 pulpe de pui (puteti folosi copanele sau pulpe superioare)
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de faina
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 400 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • foi de dafin
  • busuioc
  • sare
  • piper
Mod de preparare
  1. Carnea de pui, pe care am condimentat-o cu sare si piper, o vom praji intr-o tigaie in care am inchins putin ulei. Se lasa aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
  2. Adaugam vinul si jumatate de cana de apa. Lasam la fiert pana scade, apoi scoatem carnea intr-un vas si o dam de-o parte.
  3. In tigaie punem ceapa si usturoiul taiate marunt, pe care le calim un pic. Adaugam rosiile taiate cuburlete. Vom adauga condimentele: foile de dafin, busuiocul, sare si piper daca este cazul. Adaugam cu grija faina si amestecam sa se omogenizeze bine, apoi adaugam jumatate de cana de apa.
  4. Cand incepe sa fiarba sosul, adaugam carnea si mai lasam la fiert circa 15-20 de minute la foc mic.
  5. Se poate servi cu mamaliguta, cu cartofi piure sau copti.
 

4 (80%) 2 votes

Check Also

Pupla de pui cu cartofi la cuptor asezonati cu patrunjel verde

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – pentru o masa delicioasa va recomand o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *