Orez simplu

Orez simplu
Orez simplu

Orez simplu – este o garnitura des intalnita, nelipsita de pe masa asiaticilor. Se serveste ca atare sau in diferite combinatii cu legume, cu ou sau cu carne. Daca doriti un preparat de baza gustos, atunci orezul il puteti fierbe in supa de legume sau de carne si puteti adauga in el cele dorite.

Orez simplu
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • o cana de orez
  • doua cani de apa
  • sare dupa gust
Mod de preparare
  1. Masuram o cana de orez si o punem intr-un castron in care sa spalam orezul. Vom pune peste el apa rece si amestecam culegand impuritatile, care, de obicei, se ridica la suprafata. Il spalam in mai multe ape, apoi il lasam cateva minute in apa rece.
  2. Luam o oala, in care vrem sa fierbem orezul, si punem in ea dublul masurii pe care am folosit-o la orez, deci 2 cani. Trebuie sa avem foarte mare grija ca oala sa fie suficient de mare, deoarece orezul isi mareste volumul pana la de trei ori fata de initial, iar in timpul fierberii apa poate da pe foc.
  3. Scurgem apa in care am tinut orezul si il punem in oala de fiert.
  4. Adaugam putina sare si lasam la fiert.
  5. Cand incepe fierberea acoperim oala cu un capac. Astfel lasam sa fiearba 10 minute la foc minim.
  6. Dupa cele 10 minute luam oala de pe foc si o mai lasam asa inca 20 de minute, fara sa ridicam capacul.
  7. Luam capacul si il servim imediat sau il pastram la frigider pana la consumare.
 

Check Also

Mamaliga

Mamaliga – merge de minune cu branza si smantana, sarmale, ciulama si 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *