Orezul mexican – Orezul are calităţi nutritive care îl fac să fie indispensabil unui regim alimentar sănătos. Aşa că merită să-l consumi cu regularitate, ca aperitiv, ca fel de mâncare principal, dar şi ca desert. Astăzi înveţi cum să prepari o garnitura delicioasa, orez mexican cu sos de roşii. O garnitura deosebita pentru preparatele din peste, dar nu numai, orezul mexican incanta simturile gustative cu arome puternice. Cei care iubesc mancarea picant pot adauga pe langa usturoi si cateva rondele de ardei iute sau putina pasta de rosii picanta.
Orez mexican
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 cana de orez
- 2 cani de apa
- 1 lingura de ulei
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi
- 2-3 linguri de fasole boabe din conserva
- ¼ cana de pasta de tomate
- 1 lingura zeama de lamaie
- coriandru
- chimion
- sare dupa gust
Mod de preparare
- Se spala orezul in 2-3 ape si se pune la fiert cu putina sare. Adaugati untul si amestecati continuu.
- Cand da in clocot, se acopera vasul, se lasa 20 de minute la foc mic.
- Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit inca 10 minute.
- Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga usturoiul, apoi pasta de tomate si chimionul. Se lasa la foc mic circa doua minute.
- Se amesteca orezul cu sosul de tomate si coriandrul. Se sareaza dupa gust si se pun deasupra boabele de fasole din conserva.
Pentru ca orezul mexican sa devina mult mai gustos, puteti sa inlocuiti apa in care fierbeti orezul, cu zeama de supa. Pentru a va usura munca puteti sa fierbeti 500 ml de apa cu un cubulet de supa concentrata si astfel obtineti zeama de supa.