Orez de post

Orez fiert
Orez fiert

Orez de post – este o garnitura des intalnita care se serveste ca atare sau in diferite combinatii. Daca tineti post il puteti combina cu diverse legume: ciuperci, ardei gras, morcov, rosii. Daca doriti un preparat de baza gustos, atunci orezul il puteti fierbe in supa de legume si puteti adauga in el cele dorite.

Orez de post
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 cana de orez
  • 2 cani de apa
  • sare
Mod de preparare
  1. Masuram o cana de orez si o punem intr-un castron in care sa spalam orezul. Vom pune peste el apa rece si amestecam culegand impuritatile, care, de obicei, se ridica la suprafata. Il spalam in mai multe ape, apoi il lasam cateva minute in apa rece.
  2. Scurgem apa in care am tinut orezul si il punem in oala de fiert.
  3. Luam o oala, in care vrem sa fierbem orezul, si punem in ea dublul masurii pe care am folosit-o la orez, deci 2 cani. Trebuie sa avem foarte mare grija ca oala sa fie suficient de mare, deoarece orezul isi mareste volumul pana la de trei ori fata de initial, iar in timpul fierberii apa poate da pe foc.
  4. Adaugam putina sare si lasam la fiert.
  5. Cand incepe fierberea acoperim oala cu un capac. Astfel lasam sa fiearba 10 minute la foc minim.
  6. Dupa cele 10 minute luam oala de pe foc si o mai lasam asa inca 20 de minute, fara sa ridicam capacul.
  7. Luam capacul si il servim imediat sau il pastram la frigider pana la consumare.
 

5 (100%) 1 vote

Check Also

Supa de legume cu fidea

Supa de legume cu fidea

 Supa de legume cu fidea – o portie de vitamine este binevenita la orice masa. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *