Orez cu sofran – pentru a schimba un pic savoarea orezului, putem adauga putin sofran si astfel vom obtine o garnitura delicioasa si plina de culoare.
Orez cu sofran
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 ceasca orez
- 1 ceapa mica
- 2 cesti supa de pui
- 1 lingura ulei de masline
- ⅓ lingurita de praf de sofran
- sare
Mod de preparare
- Punem praful de sofran intr-un vas, turnam peste el 50 ml de apa fierbinte si il lasam aproximativ 5 minute.
- Spalam orezul in cateva ape si il scurgem bine.
- Intr-o cratita punem la incins 1 lingura de ulei de masline si adaugam ceapa tocata marunt.
- Dupa ce am prajit ceapa, adaugam orezul. Amestecam timp de un minut, dupa care turnam apa cu sofran , apoi supa de pui si lasam la fiert.
- Acoperim vasul cu un capac si lasam focul mic. Fierbem aproximativ 20 de minute, apoi il dam de pe foc si il putem servi.