Orez cu legume – O garnitura satioasa, des intalnit langa mancarurile chinezesti, dar si un fel de baza pentru vegetarieni sau, daca punti ulei il loc de unt, pentru persoanele care tin post.
Orez cu legume
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 150 g orez
- 350 g legume congelate
- 50 g unt sau 2 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Spalam bine orezul in mai multe ape si il lasam un pic in apa sa se inmoaie.
- Punem orezul la fiert si il lasam pe foc conform intructiunilor de pe ambalaj, in functie de ce tip de orez folositi. Dupa ce s-a fiert il scoatem si il lasam la scurs.
- Intr-o tigaie vom topi untul si peste el vom pune legumele. Daca tineti post, in locul untului veti pune 2 linguri de ulei. Amestecam in continu la foc mediu aproximativ 5 minute pana cand legumele se decongeleaza si devin moi.
- Daca doriti pueti folosi si legume proaspete, pe care le taiem cubulete inainte si le lasam putin la fiert in sucul care si-l vor lasa in momentul in care le puneti la calit, daca este cazul mai adaugati putina apa.
- Adaugam peste legume si orezul si il calim un pic.
- Punem sare si piper dupa gust.
- Orezul cu legume se serveste cald.