
Negresa de post – chiar daca tinem post, putem face niste deserturi delicioase care sa bucure intreaga familie. Pentru a le face mai gustoase, in compozitie putem adauga nuci, gemuri, stafide sau fructe uscate.
Negresa de post
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 cana zahar
- 1 cana apa
- 1 cana nuci pisate
- 1½ cana faina
- ½ cana ulei
- 1 pliculet praf de copt
- 4-5 linguri cacao
- un praf de sare
Mod de preparare
- Intr-un vas incapator punem faina si adaugam un pliculet de praf de copt. Adaugam apa, un praf de sare, zaharul, apoi uleiul si amestecam bine. La urma punem si cateva linguri de cacao si amestecam pana se omogenizeaza.
- La final punem o cana generoasa de nuca maruntita si o amestecam bine.
- Intr-o tava, pe care am pus hartie de copt, vom turna compozitia rezultata.
- O bagam la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.
- O putem testa, cu ajutorul unei scobitori, sa vedem daca este coapta.
- O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem si o putem servi.
- Sa aveti pofta !