Mucenicii muntenesti

Mucenici muntenesti
Mucenici muntenesti

Mucenicii muntenesti – un preparat delicios care sa serveste pe 9 Martie, atunci cand  sarbatorim Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia. Mucenicii pot fi preparati in doua morduri diferite mucenicii muntenesti, cei cu zeama si mucenicii moldovenesti, copti in cuptor, reteta pe care o puteti gasi aici.

Mucenici muntenesti
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 kg faina
  • ½ l apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1½ l apa 1 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
Mod de preparare
  1. Vom face un aluat dintr-un kg de faina si jumatate de litru de apa calda, in care adaugam si o lingurita de sare. Framantam bine, apoi intindem o foaie nu foarte subtire. Pentru a taia mucenicii avem doua variante: ori cu un aparat special pentru facut mucenici, ori taiem fasii subtiri si le formam cu mana in forma de opt. Mucenicii ii lasam sa se usuce 2-3 ore sau ii punem in tava si ii tinem putin la cuptor, la foc mic.
  2. Punem la fiert un litru si jumatate de apa intr-un vas mai mare. In momentul in care da in clocot vom pune mucenicii uscati. Ii vom fierbe la foc mic timp de aproximativf 20 de minute. La sfarsit adaugam zaharul, sarea .mai lasam cateva clocote si stingem focul.
  3. In momentul servirii vom adauga in oala nuca maruntita, scortisoara si coaja de lamaie sau portocala.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *