Mancare de spanac

Mancare de spanac cu ou

Mancare de spanac cu ou

 Mancare de spanac – precum multi dintre noi stim, spanacul este o planta antioxidanta, plina de minerale si vitamine. Se serveste ca atare, cu carne sau cu ou prajit deasupra. Daca nu suntem in perioada in care putem gasi spanac proaspat, il putem folosi si pe cel congelat.

Mancare de spanac
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 2-3 kg de spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml lapte
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
Mod de preparare
  1. Spalam bine spanacul, de preferat frunza cu frunza, deoarece poate contine mult nisip. II taiem coditele si il punem la oparit intr-o oala cu apa fiarta. Il lasam cateva clocote, aproximativ 2 minute.
  2. Il scoatem din oala, il scurgem bine si il taiem marunt cu un tocator de lemn.
  3. Tocam ceapa si usturoiul si le calim cu putin ulei intr-o tigaie incapatoare.
  4. Adaugam spanacul tocat si punem peste el cateva polonice din zeama in care l-am fiert. Lasam sa fiarba la foc mic.
  5. Amestecam faina cu laptele si o turnam peste spanac amestecand in continuu sa nu facem cocoloase. Lasam la fiert pana ce acesta va avea consitenta dorita. Adaugam sare dupa gust.
  6. Se serveste ca atare sau cu un ou prajit deasupra.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>