Macrou la cuptor – un peste delicios indiferent de cum este gatit, insa, la cuptor, este varianta cea mai rapida. Se serveste cu lamaie sau sos de usturoi si garnitura de cartofi natur sau piure.
Macrou la cuptor
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4-6 bucati de macrou
- 1 ceapa rosie
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare
- Spalam bucatile de macrou, le taiem in bucati mai mici si le condimentam cu sare si piper.
- Asezam bucatile de macrou intr-un vas de ceramica, pe care l-am uns cu putin ulei de masline sau unt.
- Curatam ceapa, o taiem in fasii subtiri si o asezam peste peste. Adaugam cateii de usturoi taiati marunt si cateva foi de dafin. Deasupra turnam cam 2 linguri de ulei de masline. Acoperim vazul cu folie de aluminiu si il dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu.
- Dupa aproximativ 30 de minute indepartam folia de aluminiu si il mai lasam un pic, pana ce pestele se rumeneste.
- Macroul la cuptor il servim cu lamaie sau sos de usturoi si garnitura de cartofi natur, piure sau orez.