Lasagna

Lasagna cu parmezan ras si legume proaspete
Lasagna cu parmezan ras si legume proaspete

Lasagna – o reteta destul de grea, care necesita mult timp de pregatire, dar, dupa parerea mea, merita tot efortul. Este un preparat consitent pe baza de carne de vita si porc. Se serveste cu parmezan ras deasupra si legume proaspete.

Lasagna
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • un pachet foi de lasagna
  • 100 g parmezan
  • 250 g motzarella
  • Sos bolognese:
  • 250 g carne tocata de vita
  • 250 g carne tocata de porc
  • 1-2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g rosii din conserva
  • 100 ml vin alb
  • 50 g unt
  • busuioc
  • oregano
  • sare si piper
  • Sos bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 100 ml smantana
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
Mod de preparare
  1. Incepem cu prepararea sosului bolognese:
  2. Intr-o tigaie destul de incapatoare vom topi untul si vom adauga doua linguri de ulei de masline. Ceapa si usturoiul le tocam marunt si le punem la calit. Morcovul si telina le curatam, le radem sau le tocam si pe ele marunt si le adaugam peste ceapa.
  3. Se calesc legumele, apoi adaugam carnea tocata, vinul si amestecam pana ce acesta se evapora.
  4. Punem sucul de rosii si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. In locul sucului de rosii putem pune si rosii proaspete curatate de coaja si pasate cu blenderul. Eu am adaugat si 150 g rosii din conserva tocate marunt.
  5. Condimentam cu sare, piper si adaugam busuioc sau oregano.
  6. Lasam sa fiarba carnea cam o ora jumate, doua ore la foc mic. Amestecam din cand in cand.
  7. In momentul in care carnea este fiarta si sosul scade putin atunci dam de pe foc.
  8. Continuam cu sosul bechamel:
  9. Intr-o tigaie topim untul si adaugam faina amestecand timp de cateva minute.
  10. Adaugam laptele, treptat, amestecand in continuu sa nu se formeze cocoloase, pana il punem pe tot.
  11. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de cinci minute.
  12. Punem un varf de cutit de nucsoara si sare dupa gust, apoi il dam de pe foc.
  13. Adaugam in sos si 100 ml de smantana.
  14. Trecem la prepararea lasagnei:
  15. Pregatim folie de lasagna, daca este cazul le vom fierbe inainte conform indicatiilor dupa ambalaj.
  16. Intr-un vas termorezistent vom pune 2-3 linguri de sos bechamel, apoi un strat de foi de lasanga.
  17. Peste foi vom pune un strat de sos bechamel, apoi un strat de sos bolognese.
  18. Peste vom rade mozarella, apoi continuam cu un alt strat de foi si tot asa repetand ordinea ca la primul strat. Peste ultimul rand de foi vom pune un strat mai subtire de sos bolognese, peste care vom rade mozarella si parmezan. Deasupra presaram oregano.
  19. Lasam la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade.
  20. Dupa ce am scos-o din cuptor o vom mai lasa cam 10 minute inainte de servire.
  21. O putem servi cu parmezan ras.
 

5 (100%) 1 vote

Check Also

Cotletele de porc umplute cu ierburi aromate se pot servi cu cartofi copti sau prajiti

Cotlete de porc umplute cu ierburi aromate

Cotlete de porc umplute cu 1 (20%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *