Inghetata de visine

Inghetata de visine
Inghetata de visine

Inghetata de visine – o inghtata deosebita facuta in casa este intotdeuna binevenita atunci cand ai pofta de ceva dulce sau cand vrei sa te racoresti intr-o zi calduroasa.

Inghetata de visine
 
Timp de pregatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g visine
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
Mod de preparare
  1. Spalam si curatam visinele de codite si de samburi. Le lasam sa se zvinte un pic pe un servetel de hartie. Le pasam bine printr-o sita.
  2. Adaugam zaharul, amestecam si apoi, cu ajutorul unui blender sau robot, mixam, la viteza mare, pana ce obtinem o pasta fina. Dupa ce adaugam laptele si frisca lichida, mai mixam 5-10 minute, pana ce se omogenizeaza compozitia.
  3. Turnam compozitia intr-un vas si o dam la congelator timp de 24 de ore.
  4. A doua zi scoatem inghetata din vas si o taiem in bucati mai mici. Mixam bucatile, pana ce obtinem o inghetata spumoasa.
  5. O introducem din nou in congelator cam 15-20 de minute, apoi o putem servi alaturi de visine proaspete sau diferite sosuri.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *