Inghetata de visine – o inghtata deosebita facuta in casa este intotdeuna binevenita atunci cand ai pofta de ceva dulce sau cand vrei sa te racoresti intr-o zi calduroasa.
Inghetata de visine
Timp de pregatire
Timp total
Ingrediente
- 500 g visine
- 250 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- 150 g zahar
Mod de preparare
- Spalam si curatam visinele de codite si de samburi. Le lasam sa se zvinte un pic pe un servetel de hartie. Le pasam bine printr-o sita.
- Adaugam zaharul, amestecam si apoi, cu ajutorul unui blender sau robot, mixam, la viteza mare, pana ce obtinem o pasta fina. Dupa ce adaugam laptele si frisca lichida, mai mixam 5-10 minute, pana ce se omogenizeaza compozitia.
- Turnam compozitia intr-un vas si o dam la congelator timp de 24 de ore.
- A doua zi scoatem inghetata din vas si o taiem in bucati mai mici. Mixam bucatile, pana ce obtinem o inghetata spumoasa.
- O introducem din nou in congelator cam 15-20 de minute, apoi o putem servi alaturi de visine proaspete sau diferite sosuri.