Hummus

Hummus cu paine prajita
Hummus cu paine prajita

Hummus – este un preparat vegetarian, un fel de fasole batuta, doar ca in loc de fasole avem naut, iar gustul deosebit este dat de tahini, care este defapt pasta de susan. Este perfect atunci cand tinem post si il servim cu lipie sau paine prajita.

Hummus
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 150 g naut
  • 100 g tahini
  • 3 linguri ulei de masline
  • ½ lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Nautul il lasam in apa timp de 6-12 ore, pentru a se inmuia. De preferat sa il tinem asa de pe o zi pe alta. Daca doriti puteti folosi si naut la conserva, gata fiert, dar dupa parerea mea nu este la fel de gustos.
  2. In mometul in care ne hotaram sa il preparam il punem la fier timp de o ora.
  3. Dupa ce s-a fiert il scurgem bine de apa si il lasam sa se raceasca putin.
  4. Punem toate ingredientele in blender si le pasam. Potrivim gustul cu sare si piper.
  5. Daca iese prea tare mai putem adauga putin ulei de masline sau apa in care a fiert nautul.
  6. Se serveste cu lipie sau paine prajita.
Voteaza

Check Also

Clatite umplute cu branza

Clatite umplute cu branza

Clatite umplute cu branza – un aperitiv sarat, foarte usor de realizat din clatite cu o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *