Gogosi cu ciocolata – un desert care ma duce cu gandul la copilarie. Cand eram mici si mama ne facea gogosi, tin minte cum dispareau imediat din farfurie.
Gogosi cu ciocolata
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 100 g zahar
- 25 g drojdie
- o fiola esenta de vanilie sau zahar vanilat
- crema de ciocolata
- ulei pentru prajit
- zahar pudra
Mod de preparare
- Punem laptele la incalzit si dizolvam in el cele 100 grame de zahar.
- Drojdia o amestecam cu putin lapte caldut si 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem o compozitie omogena, nici subtine, dar nici foarte groasa.
- Compozitia rezultata o vom acoperii cu un prosop si o vom tine la caldura. Aceasta se lasa la crescut aproximativ 15 minute.
- Laptele ramas il amesteca cu ouale, zaharul vanilat sau, daca o doriti mai aromata, puteti pune o fiola de esenta de vanilie. Se adauga si maiaua crescuta si amestecam bine toate ingredientele pana devine omogena.
- Adaugam treptat, restul de faina, pana cand vom obtine un aluat elastic.
- Aluatul il vom lasa la caldura sa creasca timp de circa 30 de minute.
- Scoatem aluatul si il taiem in bucati mici din care vom face gogoselele.
- In interiorul aluatului adaugam putina ciocolata si le inchidem astfel incat aceasta sa nu curga. Incercam sa le facem cat mai rotunde.
- Gososile cu ciocolata rezultate le vom praji in uleiul incins. De preferat sa folositi ulei de palmier, deoarece acesta nu se arde in momentul in care prajiti.
- Le scoatem pe servetele de hartie pentru a se absoarbe execesul de ulei apoi le dam prin zahar pudra.
- Le puteti servi calde, dar si reci.
ce pofta mi-ai facut