Gem de mere – un preparat foarte usor de facut si cu un gust deosebit. Il putem savura dimineata, la micul dejun, sau il folosim la diverse preparate, cum ar fi clatitele.
Gem de mere
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4 Kg mere curatate
- 1 800 g zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare
- Merele le spalam, le curatam de coaja si de samburi, pana ce avem 4 kilograme de pulpa.
- Merele curatate le dam pe razatoare sau le bagam in robot, apoi le punem, impreuna cu zeama de la o lamaie, la foc mic, timp de aproximativ 15 minute.
- Adaugam zaharul si lasam la fiert amastecand din cand in cand. Il vom tine pe foc pana ce compozitia scade si obtinem o pasta.
- Gemul il punem in borcane cat este fierbinte. Borcanele le intoarcem cu capacul in jos si le tinem acoperite intr-un prosop, pana ce se racesc.